کاویان

بررسی و مقایسه دو کامیونت ایرانی، کاویان و فورس

بررسی و مقایسه دو کامیونت ایرانی، کاویان و فورس

همانگونه که مطلع هستیم جابجایی بار و کالا سهم عظیمی از درآمد کشور را به خود اختصاص داده است.بنابراین برای برآورده نمودن این نیاز بهتر است از خودروهایی که در صنعت خودروسازی از آنها با نام کامیونت یاد می‌شود، استفاده کنیم. کامیونت‌ها دسته‌ای از خودروها هستند که که با ظرفیت حمل بار بالایی که دارند برای حمل بار در مسیرهای شهری و بین شهری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تا چند سال پیش اگر فردی قصد خرید کامیونت یا خودروی سنگینی را داشت، گزینه‌های زیادی پیش رو نبود و تنها خودروهای اروپایی که با قیمت‌های بالا عرضه می‌شدند، در اختیار افراد قرار می‌گرفت.اما با گذشت زمان کامیونت‌های تولید داخل نیز مورد توجه قرار گرفتند و تنها خودروهای اروپایی خودروهای محبوب موجود در بازار خودروسازی نبودند.
کامیونت‌های کاویان و فورس دو نمونه از پرکاربردترین کامیونت‌هایی هستند که مونتاژ و تولید آنها در ایران صورت گرفته و به خاطر اینکه برای ساخت آنها از به روزترین فناوری‌ها استفاده شده است در صدر پرفروش‌ترین کامیونت‌ها قرار گرفته اند.در این مقاله قصد داریم دو کامیونت کاویان 6 تن و فورس 6 تن را از نظر مشخصات فنی، طراحی داخلی و قیمت مورد ارزیابی قرار دهیم.

معرفی شرکت کاریزان خودرو

شرکت کاریزان خودرو یکی از شناخته شده‌ترین شرکت‌های خودروسازی است که با هدف گسترش حمل و نقل جاده‌ای از آبان ماه سال 1384 تاسیس شده است و با تولید کامیون‌های سبک و سنگین با برند کاویان تحول شگرفی در صنعت خودروسازی ایجاد کرده است.اولین کارخانه ی تولیدی این شرکت در شهرک صنعتی البرز(قزوین) و دومین کارخانه آن در شهرک صنعتی کاوه در شهرستان ساوه واقع شده است. از محصولاتی که توسط این شرکت تولید شده است می‌توان به کامیونت k106C کاویان، کامیونتK109C کاویان، کامیونت کاویان k1051L اشاره کرد که با برخورداری از سطح آلایندگی یورو4 و یورو5 و سطح کیفی مطلوبی که دارد به شدت مورد توجه کامیون‌داران قرار گرفته است.


دلایلی مانند تنوع محصولات تولیدی، تنوع رنگ محصولات، تحویل سریع و به موقع و همکاری با لیزینگ‌های مطرح و معتبر از مواردی هستند که باعث شده اند این شرکت به یکی از برترین شرکت‌های خودروسازی تبدیل شود.

کامیونت کاویان 6 تن

کامیونت کاویان 6 تن که با نام کامیونت K106C کاویان معروف هستند و با ظرفیت حمل بار 6 تن طراحی شده است قادر به حمل و جابه‌جایی بارهایی با وزن 6 تن می‌باشد.کامیونت‌های کاویان 6 تن به نحوی طراحی شده است که هنگام عبور از ناهموارترین جاده‌ها و دست اندازها کمترین سروصدایی را به داخل کابین انتقال نمی‌دهد و این باعث می‌شود بسیاری از افراد فعال در صنعت حمل و نقل از این کامیونت‌ها استفاده نمایند.کامیونت کاویان 6 تن با کاربری‌های مختلفی مانند بالابر، جرثقیل، خودروبر و حتی ماشین‌های آتش نشانی در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند.

شرکت بهمن دیزل

شرکت بهمن دیزل یکی از معروف‌ترین شرکت‌های خودروسازی است که زیرمجموعه گروه بهمن است که در زمینه تولید خودروهای سنگین و نیمه سنگین فعالیت گسترده ای دارد و بخش بزرگی از بازار حمل و نقل را از آن خود کرده است.کامیونت فورس و کشنده امپاور از انواع خودروهای قدرتمند این شرکت محسوب می‌شود.گروه خودروسازی بهمن محصولات خود را به صورت نقدی و اقساطی به فروش می‌رساند که این شرایط موجب می‌شود افراد نسبت به خرید این محصولات اقدام نمایند.

کامیونت فورس 6 تن

کامیونت فورس 6 تن یکی از محصولاتی است که شرکت بهمن دیزل تولید آن را برعهده گرفته است که با توان باربری 6 تن یکی از پرطرفدارترین نوع کامیونت‌ها به حساب می‌آید. این کامیونت در دو مدل خوابدار و بدون خواب قابل تولید است و با بهره گیری از اخرین تکنولوژی روز دنیا توانسته جایگاه بسیار خوبی در بازار دست پیدا کند.

مقایسه مشخصات فنی کامیونت کاویان 6 تن و فورس 6 تن

وزن

وزن ناخالص هر دو کامیونت کاویان 6 تن و فورس 6 تن 6 تن بوده و از نظر توان حمل بار با یکدیگر تفاوت ندارند. اما ورن خالص کامیونت K106C در حدود 2970 بوده در حالی که وزن خالص کامیونت فورس حدود 3050 می‌باشد.

موتور

نوع موتور به کار رفته در کاویان 6 تن Cummins EQB125-20، چهار سیلندر خطی، سوپاپ از بالا، تزریق مستقیم و دارای اینترکولر و توربوشارژر است در حالی که نوع موتور کامیونت فورس چهار سیلندر خطی، سوپاپ بالا، تزریق مستقیم همراه با سیستم سوخت رسانی 16 سوپاپ، مجهز به توربوشارژر، اینترکولر انژکتور و کانال مشترک (بوش-آلمان) است.
توان موتور کامیونت کاویان 6 تن 92 یا 125 اسب بخار و گشتاوری آنها 410 نیوتن متر است و این در حالی است که قدرت موتور کامیونت فورس 6 تن 155 اسب بخار و گشتاوری این خودرو 491 نیوتن متر می‌باشد.

سیستم تعلیق

سیستم تعلیق جلو کاویان 6 تن از نوع فنر شمش 8 لایه به همراه کمک فنر روغنی است و سیستم تعلیق عقب آن از نوع فنر شمش(1+7) به همراه کمک فنر روغنی است. اما سیستم تعلیق جلو کامیونت فورس از نوع فنر تخت پارابولیک و سیتسم تعلیق عقب این خودرو فنر تخت چند لایه مجهز به کمک فنر هیدروتلسکوپی است.

سیستم ترمز

سیستم ترمزی که برای کامیونت k106C کاویان به کار رفته است از نوع پنوماتیک و مجهز به ABS می‌باشد.اما سیستم ترمز کامیونت فورس 6 تن از نوع ضد قفل مجهز به کنترلگرهای الکترونیکی جهت تعادل و پایداری در سطوح لغزنده است که از سرخوردن این کامیونت جلوگیری می‌کند. همچنین کامیونت فورس تجهیز شده به ترمز اگزوز و ترمز دستی با مکانیزم پنوماتیکی بوستر چرخ‌های عقب است.

کابین و طراحی داخلی

کابینی که برای کامیونت کاویان 6 تن در نظر گرفته شده است دارای فضای راحت برای خواب است و علاوه بر آن دارای امکاناتی مانند ریموت کنترل، بخاری، شیشه بالابر برقی و صندلی 4 نفره شاگرد می‌باشد.در مقابل در کابین کامیونت 6 تن یک تختخواب وجود دارد و می‌توان صندلی‌های جلو این کامیونت را به تختخواب تبدیل کرد.

سایر مشخصات فنی کامیونت فورس 6 تن و کاویان 6 تن به شرح زیر است:

مشخصات فنیکاویان 6 تنکامیونت فورس 6 تن
مخزن سوختمخزن فولادی 2000 لیتریاز جنس آلومینیوم با ظرفیت 200 لیتر
سیستم کلاچاز نوع تک صفحه ای خشک با عملکرد پنوماتیک-هیدرولیکاز نوع تک صفحه ای خشک با فنر دیافراگمی مکانیزم کلاچ:بادی-روغنی
سیستم فرمانتمام هیدرولیکفرمان ساچمه گردان-هیدرولیکی
سیستم الکتریکیدینام:28V-70A ظرفیت باتری:2-12V-90 AHباطری(12 ولت-60 آمپر) 2عدد دینام:28 ولت-70 آمپر
استاندارد آلایندگیEuro v+ eevEuro Iv

به طور کلی اگر می‌خواهید یکی از دو کامیونت فورس و کاویان 6 تن را انتخاب نمایید، بایستی به تمامی مشخصات ذکر شده توجه نمایید تا بتوانید به درستی خودروی مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

انتقادات و پیشنهادات

بیمه سامان
کارشناسان
1